Poznajmy się

Nodaris Puri

piekarnia gruzińska w Toruniu

Piekarnia Gruzińska Nodaris Puri w Toruniu powstała w 2021 r., z inicjatywy gruzińsko-polskiej rodziny Maisuradze i Ciemnołońskich. Piekarnię tworzą Marina Maisuradze (mama), Sophy Maisuradze (córka) i Krzysztof Nodar Ciemnołoński (mąż Sophy), którzy na podróżniczym szlaku dzielą życie między Gruzję i Polskę.

nodaris-puri-banner

Tradycje kulinarne Gruzji

Nodaris Puri czerpie z prastarego dziedzictwa kulinarnego Gruzji. Wykorzystujemy tradycyjne receptury i najlepszej jakości naturalne, świeże składniki, by przekazać prawdziwy smak tego pięknego, magicznego kraju na Kaukazie. Pieczemy w tone – tradycyjnym piecu szamotowym, nota bene największym w województwie, pozwalającym na jednoczesny wypiek aż 40 chlebów. Wszystko to sprawia, że nasze ręcznie robione wypieki są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku, pyszne i aromatyczne.

Poznaj naszą ofertę
Nodaris Puri

Franczyza piekarni Nodaris Puri

Pragniemy się dzielić kulturą kulinarną Gruzji ze wszystkimi smakoszami oraz sympatykami Kaukazu. Każdego, kto szuka pewnego, dochodowego i inspirującego pomysłu na biznes zachęcamy do otwarcia własnej franczyzowej piekarni pod szyldem Nodaris Puri (szczegóły w zakładce Franczyza).

Dołącz do nas

Wokół Gruzji – nasze marki

Piekarnia Gruzińska Nodaris Puri to nasz kolejny ukłon w stronę Gruzji. Do naszych innych projektów należą także Tamada Tour (prowadzone przez Krzysztofa i Sophy najstarsze w Gruzji i w Polsce gruzińsko-polskie biuro podróży), Nodari Wines & Spirits (założona przez Krzysztofa winiarnia z gruzińskim winem, które jest wyrabiane tradycyjną, wpisaną na listę UNESCO metodą w amforach kwewri – szczegóły tutaj), Nodari Media (prowadzona przez Krzysztofa agencja medialno-biznesowa, wspierająca promocję i wprowadzanie gruzińskich marek na polski rynek), PolakoGruzin.pl (należący do Krzysztofa blog z przewodnikami podróżniczymi i reportażami o Gruzji i krajach byłej Poradziecji), kanał Tamada Tour na YouTube (realizowane przez Krzysztofa filmy podróżniczo-obyczajowe o Gruzji) i książka „PolakoGruzin” o Gruzji autorstwa Krzysztofa.

Ważnym elementem naszej działalności jest ponadto powołana przez Krzysztofa Nodara Ciemnołońskiego Fundacja Tamada, która pomaga potrzebującym Gruzinom i gruzińskiej Polonii. Realizacja działań statutowych fundacji jest możliwa dzięki hojnym darczyńcom oraz części dochodów z piekarni Nodaris Puri i naszych pozostałych przedsięwzięć. Gruzińska piekarnia Nodaris Puri to zatem o wiele więcej niż pyszny biznes – stoją za nią autentyczna pasja, miłość do Gruzji i nieustająca chęć dzielenia się dobrem.

W gruzińskim stylu

Gruzja słynie z gościnności i otwartości na drugiego człowieka, co przejawia się również w codziennych relacjach międzyludzkich. Pokażemy Twojemu personelowi, jak obsługiwać klientów w prawdziwie gruzińskim stylu – aby zakupy w Twojej piekarni kojarzyli oni z wyjątkowym doświadczeniem i już zawsze do niej wracali!

Nasz zespół

Nodaris Puri Marina Maisuradze

Marina Maisuradze

współzałożycielka piekarni Nodaris Puri

Managing Director i sprzedawca w Nodaris Puri.

Nodaris Puri Sophy Maisuradze

Sophy Maisuradze

współzałożycielka piekarni Nodaris Puri

Travel Manager w Tamada Tour.

Nodaris Puri Krzysztof Nodar Ciemnołoński

Krzysztof Nodar Ciemnołoński

współzałożyciel piekarni Nodaris Puri

Podróżnik, bloger i vloger o gruzińskich korzeniach. Właściciel i prezes biura podróży Tamada Tour, fundacji Tamada, agencji Nodari Media, winiarni Nodari Wines & Spirits (certyfikowany znawca wina; WSET), pilot i organizator wycieczek na Kaukaz, autor książki „PolakoGruzin”, bloga PolakoGruzin.pl oraz ponad 160 artykułów i filmów o Gruzji.